Musikhøring styrker de fælles visioner

Danske Jazz- Beat- og Folkautorer, DJBFA havde som led i musikhandleplaner taget initiativ til en minihøring om musik den 1. juni 2018 i Fællessalen på Christiansborg.

Jeg er nyligt blevet valgt ind som suppleant i denne sangskriverforenings bestyrelse. Jeg blev valgt ind på tre ting: sikre den demokratiske debat. Sikre vi er med på den digitale kommunikation. Endelig at holde øje med, hvordan kulturens og statens kulturmidler bruges og fx tildeles til kunstnere.

Til minihøringen udtalte formand for DJBFA, komponist Susi Hyldgaard, at “Musikken har brug for fælles visioner”.

En række repræsentanter fra kulturens brancheorganisationer mødtes med politikerne Mette Bock, Bertel Haarder, Mogens Jensen og Alex Arendtsen for at drøfte musikhandleplaner mv.

 

img_3266Mette Bock: der er et stort potentiale, som vi skal finde ud af, hvordan vi kan bruge.

Alex Arendtsen fra DF udtrykte, at han savnede musik der talte til hjertet. Han er af en eller anden grund en af de eneste politikere på Borgen, som vitterligt udtrykker en erklæret kulturpolitisk holdning til musikken.

Nu kan enhver jo sige, de savner musik med hjerte, uden at komme ind på konkret, hvad de mener. Han blev imidlertid udfordret på sit budskab, da vores DJBFA-musik tog buen fra munden og fortalte ham, hvad han konkret ville gøre for at Alex kunne føle hjertet banke.

Mødet var konstruktivt, med sine fire runder, og i de tre var der mulighed for, at deltagerne parvis fik lov at reflektere og diskutere panelets budskaber. Fagligt er jeg stærkt tilhænger af konceptet med at lade deltagere diskutere og blive hørt flere gange undervejs. Det giver mulighed for, at politikerne undervejs får feedback på deres budskaber og dermed styrker det relevansen for alle. Initiativet til arrangementet var taget af Danske jazz-, beat- og folkautorer, DJBFA.

Sådan ser en minihøring om musik fra Christiansborg ud – først set fra salen, dernæst fra scenen – direkte sendt fra Borgen i går.

Kilde: DJBFAs facebookside DJBFA / Komponister og Sangskrivere – hør Mette Bocks intro.

Høringen blev indledt og afsluttet med det smukkeste strengespil

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.