Kreativ ledelse – mere tid på samme tid

Den kreative ledelsesvej er en god måde at komme ud af sin komfortzone, fx når virksomheden har faste ideer om, hvor de er gået i stå og ønsker et skift.

Bevægelser skaber nysgerrighed og nye veje til at nå virksomhedens mål. Det bliver mere vedkommende at gå på arbejde.

KONTAKT METTE mob. 61701864 for at få et skræddersyet kursus. Her er en oplevelse:

Med kort varsel sagde jeg ja til at lave en workshop – emnet var Kreativt lederskab. Det skete i forbindelse med konferencen Welfare in the Making, et innovativt tiltag under Offentlig Entreprenørskab, New Movement, CBS.

Det var supersjovt et par timer senere at guide ca. 25 voksne mennesker fra forskellige virksomheder gennem bevægelse, rytmer og tid.

Vi arbejdede på workshoppen med at møde hinanden på en ny måde gennem vores bevægelser. Deltagerne fik indblik i livsdansens rytmer og blev bevidste om, hvor forskelligt vi kan have det med opfattelsen af tid.

Deltagerne blev introduceret til de fem rytmer.

Gabrielle Roths fem rytmer har de sidste over tyve år inspireret mig til større åbenhed over for livet og de tankesæt, der præger os. Kroppen har fem grundlæggende rytmer. Vi danser alle hver vores trin, men inden for de fem rytmer kan de folde sig ud.

Jeg efterlyste en opgave, der var presserende for gruppen. En kvindelig deltager nævnte et problem omkring tid – at have nok tid på jobbet.

Herefter dansede deltagerne i de fem rytmer i grupper med en bevidsthed om tid.

Musikken fulgte en gruppe
Jeg bruger Gabrielle Roths fem rytmer som inspiration. Selve måden, jeg anvender dansen i forhold til musik er anderledes. Der er fx kun en gruppe, som får musik, der direkte passer til bevægelsen. Jeg spillede fx nogle stykker fra Buddha Bar. Der er moderne klassisk, house og new age rytmer imellem. Noget fungerer bedst med den bevægelse, der hedder flow. Og alligevel skulle de andre deltagere bevæge sig til den. Det virker måske disruptivt, men netop det giver en udfordring til hjernen.

Grupperne skulle efter dansen snakke om, hvilke associationer de havde oplevet via dansen. En havde ordet begrænsning.
En anden tænkte under dansen på en himmel. Den opdagelse af, hvor forskelligt, vi kan tænke over tid, fik deltagerne til at opdage, at der er flere veje at gå i sit lederskab.

Den kreative ledelsesvej er en god måde at komme ud af sin komfortzone, fx når virksomheden har faste ideer om, hvor de er gået i stå og ønsker et skift.

Bevægelser skaber nysgerrighed og nye veje til at nå virksomhedens mål. Det bliver mere vedkommende at gå på arbejde.

Deltagerne nåede frem til, at tid er meget mere end tid.

Kontakt for mere info:
Mette H. Kirkegaard mb. 61701864

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.