Det disruptive marked: kanvas er blevet social  

Jeg har netop læst et indlæg på Amino, om Ubers status på taxamarkedet. Dette indlæg skal ikke handle om Uber, men korte nævne udviklingen på vej mod social selling.

Leon Birdi beskriver, hvorledes Mercedes-chaufførerne fra de traditionelle taxaselskaber forsøger at bevare status quo og går efter at genere Uber chauffører i stedet for at tilpasse sig markedets nye vilkår – han anbefaler i stedet at gøre som en hotelkonkurrent til Airbnb, der er ved at fremføre 1000 nye billige hostelværelser som svar på det billige Airbnb.

At indstille sig på markedets vilkår er yderst vigtigt, og for flere freelancere, er det sikkert noget, der kaldes at sluge en kamel, når man lige har sat sig i sædet med en vaneadfærd.
Og nu er social selling blevet hot, og har været det en rum tid. Faktisk siger bloggeren Leon Birdi:

“For fem år siden foregik mit eget salg via telefon, når jeg skulle finde nye kunder. I dag skriver jeg blogs, smider podcasts i grams og råber i øst og vest for at blive hørt – og købt.

Jeg har fundet nye veje. Har øget min omsætning. Har bidt irritationen over, at det gamle ikke var hot mere i mig. Har studeret social selling, trusted advisor, blogging, podcasts og meget mere.

Havde du for ti år siden fortalt mig, at det ville blive sådan. At kanvas var død i 2016. Så ville jeg have sendt dig til speciallæge på stedet.”

Kort sagt:

Kanvas er yt – social selling er hot

Nu er det så heldigt for os, som måske ikke synes kold kanvas er det sjoveste salgsarbejde, at bloggeren beskriver, hvorledes han har ændret sin salgsstrategi, hvor nu fylder kold kanvas blot 5 procent. Han bruger det meste af sin tid på at blogge og gøre synlig på sociale medier mv.

Hvad er din mailadresse værd?

En Freebie har også en rum tid været en af vejene. Nogle af os spekulerede over, hvad pokker man skulle modtage en gratis Freebie for? Svaret var, at din emailadresse var guld værd. Igen en disruptiv praksis at forære noget væk. For det skal da koste. Men det kan måske koste dig mere at lade være.

Læs hans indlæg her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.