Hvad er Business Manager i Facebook?

Hvad laver en business manager i din Facebook? Godt spørgsmål. Det er bl.a. et værktøj i Facebook til at administrere dine annoncer til din Facebookside. Og med manageren kan du samle flere annoncekonti og sider og administrere dem fra et sted. Her lidt kort opsummering om fordele og ulemper ved at tage Business Manageren i brug.

Annoncestyringsværktøjet kræver evnen til at kunne navigere i et teknisk univers – men det er sådan set på et o.k. brugerniveau. Virksomheder har indset behovet for annoncetekster til Facebook, og var det ikke for det og behovet for a spore kunders handlinger, så var ingen virksomheder nok begyndt at anvende værktøjet, men nøjedes med at booste opslag og anvende de mest enkle adgange til at opslå annoncer. For man kan meget med sine sider fra sin private Facebook uden at installere en business manager, men nogle grunde taler altså for at anvende BM:

BMfoto

Det kan svare sig at installere Business Manager, hvis din virksomhed:

1. Opererer i flere lande med annoncer
2. I er flere om at varetage Facebooksiden
3. Du ønsker at lave meget målrettede annoncer
4. Du har brug for at tracke dine kunders handlinger – hvad de køber, hvordan de klikkede sig videre til bl.a. din hjemmeside fra Facebookannoncen.

Ulemper ved Business Manager

Når du bruger business manager, styrer du ikke mere siden fra din private Facebook. I samme sekund du har tilføjet din business manager, forsvinder siden fra din oversigt over samlede sider, du administrerer via din private Facebook. Og det tager lidt tid at vænne sig til, at du nu skal klikke på siden under Business Manager for at komme ind og styre sitet.

Du bør derfor installere facebookpages som app også til din mobil.

Business Manager fungerer lidt som at sidde i kontrolpanelet til en række tv-kanaler, som du kan styre fra panelet. Business manager er stadig i en udviklingsfase, hvorfor der kan komme bugs og fejl. Det kan virke overvældende rent teknisk at kaste sig ud i Business Manager.

Hvordan ser Business Manager ud – hvem er CEO?

I Business Manageren kan du styre og tilrettelægge dine opslag, og så kan du tildeles rollen som redaktør og har således rettigheder til at lægge opslag ud. Den rolle kan administratoren tildele dig.
Der kan samtidig være en anden person, som er tildelt rollen som annonceadministrator, her er også flere roller.

I kan være flere, der får administratorrollen. Og hvis I har et firma/bureau/freelancer til at hjælpe med fx annoncerne, så kan de få tildelt en partner-rolle. Det sker ved at bureauet/freelancerens virksomheds-id indtastes, dette id findes ved deres navn, når du ser deres ansøgning i Business Manager om at få tildelt adgang til aktiver.

Du kan som administrator tildele andre medarbejdere roller. I en digital verden, hvor mange søger midlertidig freelancehjælp til annoncekonti eller lign. redaktørfunktioner, er det en stor fordel at alle kan arbejde i business manageren.

Gode råd:

Opret den kun, hvis du har behovet, den er svær at slette igen.

Kun dem, der oprindeligt var administratorer, før business manager blev oprettet, kan erfaringsmæssigt slette siden igen.

Se det som et pilotværktøj til at nå ud på flere kanaler.

Husk at møde dine kunder i virkeligheden. (Kaffe + Facebook).

Får du brug for hjælp, så er du velkommen til at kontakte digital marketing & communications advisor, Mette Hafstrøm, +4561701864 eller skriv:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.