Ghita uden filter – sådan kunne interviewet være foregået

Hele Danmarks Ghita Nørby bliver interviewet – ud fra en aftale om et syvtimers interview. Hun er over 80. Ghita møder journalist, hun synes er uforberedt. Journalist forstår det ikke. Interview sendes i stedet på 24syv som en konflikt mellem ung og gammel. Overvejer man at interviewe en diva eller en fra et miljø, man ikke har sin gang i? Prøv næste gang at bruge de klassiske graverdyder: brug tid på kilden før interview. Flere måneder i miljøet. Tal med mennesker omkring kilden osv… Uanset om der er tale om kendisser eller ikke, brug tid i miljøet…. forberedelse! Nb dette ville så også betyde, at insinueringer i Politiken om mulig tidlig demens kunne være afklaret (forhåbentlig dementeret) for, hvorvidt interviewet burde have fundet sted.

Lyt med: https://www.24syv.dk/programmer/24syv-dokumentar/49576480/hele-danmarks-ghita-1?start=0

Nb

Lea Korsgaard skrev for otte år siden en biografi om Ghita Nørby.

Hendes oplevelse bekræfter, at man vinder tillid ved at lære netværket omkring personen at kende.

“Selvfølgelig skulle Radio24syv bringe Ghita Nørbys rasende tirade, argumenterer Lea Korsgaard. I 2011 skrev hun en biografi om Ghita Nørby og stiftede her indgående bekendtskab med funktionen af hensynsløshed.”

Fremragende læsning – for jer, der har kunsten tæt inde på livet – bør dette citat næsten hænge på væggen… og for journalister, som vil nærme sig kunstens betingelser.

“I dag vil vi glatte ud. Vi er optaget af ikke at støde nogen, at nivellere forskelle, vi er optaget af rimelighed, og alt dét er helt genialt, hvis man skal producere leverpostej og have det til at fungere til medarbejderseminaret, men til gengæld ikke særlig genialt, hvis man vil lave kunst eller et interview, hvor safterne driver ned ad væggene. Fordi ikke alle sandheder kan formuleres i blødt girafsprog og stadig være sandheder.”

https://www.zetland.dk/historie/s8DP4qVw-a8DEYXaM-292f2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.