Store flyttedag i troværdighedens navn

Den personlige etos er en af de vigtigste brikker – det handler om at vise troværdighed over for sin modtager, læser, publikum. Personlig etos er alfa omega. Den troværdighed, som en politiker kendes ved, afgør hans sag. 

Kan derfor ikke lade være med at tænke, at BT lige pludselig er blevet en meget vigtig avis eller måske slet ikke. Det vil tiden vise. Jeg følger nemlig nysgerrigt den seneste uges ballade om TV2´s sexisme, og hvorledes forskellige medier og Tv-værter og -chefer har forsøgt at positionere sig i lyset af, hvad der er sket for flere år siden. Alle medvirkende søger at fremme egen troværdighed.

Der er studieværterne, som har følt sig krænket. Især hovedvidnet Terese, som nu er en succesrig krimiforfatter i USA https://lnkd.in/eahHUFs8

Der er Anna Thygesen, som gik ud med en påstået krænkers navn.

Der er andre, som kendte til krænkelser. Få reagerede. Der er en chefredaktør for BT, Michael Dyrby, som til sidst bekender kulør i generelle formuleringer. Og der er de store nyhedsmedier, der bringer informationer, senest var det i morges DR, der havde interviewet Dyrby i programmet Genstart. https://lnkd.in/eCuZ7dNt

Nu, hvor Dyrby er gået frem som en, der har ændret sig, siden han fremstod som krænker på hedengangne Tv2, så er det den reformerede Dyrby, der vedkender sig ansvar over for flere medier, som vi møder. Der er altså tale om et arbejde i en dynamisk etos, en troværdighed, der flytter sig, i kraft af et personligt udviklingsarbejde. Det er den historie, man vil fortælle. Troværdighed har altså ikke en fast, men en foranderlig karakter over sig i denne sexisme-sag.

Det ser man også med Ekstra Bladet, at man arbejder indi. Man har taget scenen ved, at man bragte ting frem, før den tidligere TV2-chef ville anerkende ansvar. Man bragte TV2´s jubilæumsvideo fra 2013 med sexistisk indhold. Herefter har man brugt spalteplads på at skrive om egne dårlige julefrokostmanerer med sexistiske udtryk. 
Man vasker egne hænder rene i en større skidt sag, da er man en lille idiot til sammenligning.

Ekstra Bladet har altså styrket sin troværdighed. For man ville sige sandheden. Og det har nu bredt sig. En ting, der står tilbage nu, er: hvordan BT´s troværdighed vil opfattes fremover og af hvem.  
https://lnkd.in/eQsTaz5N

#troværdighed#metoo#debat#etos

Kurser i virksomhedens kærne-dna, kontakt mette@hafpress.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.