#Inklusion er noget du styrker med pronomener he/him eller she/her i din linkedin-profil.

Det mener fortalere for den nye pronomen-bølge. Jeg kan da godt se, at du er en mand, tænkte jeg ellers først, da jeg så en bekendt havde indsat #he/him om sig selv i sin profil på LinkedIn.

Men det skal ikke handle om at give brugeren opmærksomhed, men om at give anerkendelse til Them/theirs.

Noget nyt er dukket op i min bevidsthed og i netværket på Linkedin, han/ham og hun/hende pronomener i folks profil. Og hvad går det ud på?

#frivilligtsignal det er fuldstændig frivilligt, om du vil have din kønsidentitet benævnt på Linkedin, men du hjælper dem, der ikke har en han/hun-identitet med at føle sig inkluderet. Mener Jo Jeffreys i sin artikel fra 2019. https://lnkd.in/eqB8efht

“At tilføje dine pronomener er en diskret, enkelt og kraftfuld måde at hjælpe ikke-binære, transkønnet og intersex mennesker (som er en naturlig variant af den almindelige mand/kvinde-kønsidentitet red.) med at føle sig velkomne og inkluderet i miljøet”.

Der er mange interessante diskussioner her. For det er for mig at se slet ikke en diskret handling at præsentere betegnelsen på sin profil. Det er faktisk en aktiv og direkte måde at sige, man ved og gør noget, som andre måske ikke endnu har sat sig ind i, hvad handler om.

Det kan gøre modtagere uden kendskabet usikre: er jeg også inkluderet?

For selvom det ifølge de nye fortalere ganske enkelt er et element til inklusion at inddrage ens kønnede pronomen, så skubber det til andres identitetsfølelse i den store gruppe.

Så lad være at gribe bolden blot for at være med på noderne. Gør det med en god hensigt.

For der er holdninger fra them/theirs, de unges ønsker, og hvordan de forventer man skal respondere, som en fortæller om i Teenvogue https://lnkd.in/egJ8eV83

Her ønsker den interviewede at blive opfattet som them/theirs og siger: “Prøv ikke at fortælle mig, at du prøver, vis mig det. Og hvis du fejler, så korreks dig selv, og så kom videre.”

Der vil formentlig ske rigtig meget de kommende år med inklusion og diversitet.

Og det gode råd synes at være: integrer det, eller lad være, men hvis du gør det, så skal du vise, du mener det. Diversitetsbølgen ruller, og der er disse pronomener lige nu et trin til anerkendelse af forskellighed.

Måske sker der nogle skift i Linkedins opsætning med tiden, det tænker jeg, så det aktive valg blir obligatorisk.

Men lige nu er det frivilligt, hvordan du vil vise din sympati for inklusion frem. Og det frembyder væsentlige debatter. #diversitet #linkedin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.