Podcast sætter fokus på lyden i danske mikrofoner

Danskere er gode til at lave lyd. Mars har sin egen lyd. Og Struer er lydens svar på Silicon Valley. Retningsbestemt lyd er et interessant fænomen. Men hvad er egentlig energi? Det spørger Ingeniøren i ugens afsnit af den naturvidenskabelige serie ‘Sikkert og vist’. 

”Sådan lyder det smukke klaverstykke af Debussy på jorden, men sætter man sig på Mars med sit klaver, så lyder det sådan her”, fortæller podcaster Søren Rask Petersen Ingeniøren, som taler med Laurids Hovgaard og Jørgen Ramskov

Jeg er selv optaget af lyd, idet jeg blev uddannet på musikgymnasiet Sankt Annæ Gymnasium (SAG). For mange år siden producerede jeg også indslag på Uniradioen og har gennem årene indspillet lyd i flere studier og husker hvor forskelligt en vokal kan lyde.

Jeg synes, det er en vældig interessant podcast her om lyden helt derude – i rummet og i øret – og danskerne har været med helt fra starten fra høreapparatindustri, til radio, til designelementerne. 
Oticon har fx udviklet en ny app til, hvordan man kan gengive musik, når man har høretab. 

Og med de mange podcasts, som tordner frem alle vegne, er der en mulighed for, at vi danskere får endnu mere styr på den lyd, som vi i forvejen er rigtig gode til at afdække og afspille med verdens sejeste højtalerfirmaer som Bang & OlufsenDynaudio A/S og lyd, som er afdækket af Aalborg Universitet

Er lyd bedst for gamle rørforstærkere, eller kan vi streame lyd ligeså godt i dag? Få svaret i podcasten…. 

https://lnkd.in/gekVEtcX#podcast#energi#lyd

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.