Baggrund

“Mit ophav er optaget af sprog, tekst og god formidling, og ideen om, at læring udvikler personligheden,” siger Mette H. Kirkegaard.

Oldefaren August startede en skole i Århus, Forældreskolen, sammen med sin hustru, lærer og forfatterinde Nicoline Kirkegaard.

På den anden side af Storebæltet og Øresund blev god forretning koblet sammen med fokus på mennesker og miljø, i kombination med at man tog næringslivets behov alvorligt.

Sveriges første skriveinstitut blev startet af Mettes tipoldefar Otto Magnus Påhlman i 1881. Han ville lære folk at skrive og hjælpe dem med, hvad de skulle skrive. Instituttet fik succes med sit koncept. Snart omfattede instituttet også handelskorrespondence, revision og bogføring.

brpåhlmandshandelsiinstitutOtto Magnus Påhlman udviklede den Påhlmanske skrivemetode i 1800-tallet. Hans skriveinstitut med kontorskoler findes den dag i dag som handelsgymnasium og Påhlmans Handelsinstitut i Stockholm.

Vasagaten i Stockholm, i dag Espresso House.

 

 

mette foto

Mette H. Kirkegaard:
“Jeg har selv skrevet hele livet og studeret det skriftlige og mundtlige sprog, udtryksformerne. Jeg har bevæget mig på scener i ind- og udland. Grebet et instrument, performet på scenen med nye sange for ukendte publikummer, børn og voksne på festivaller, biblioteker, cafer. Modtaget ros og ris. Studeret den mundtlige historiefortælling. Taget mange kurser hos dygtige lærere inden for kunstverdenen. Læst Retorik på universitetet og studeret filosofferne. Jo, jeg har lang erfaring med mig fra mange verdener.”

KONTAKT Mette mb. 61701864

Linkedin – Link til Mette

Uddannelse
Retoriker, MA Cand.mag., Københavns Universitet
Filosofi, BA med musik
Diplom projektstyring, Copenhagen Business Academy
Journalisthøjskolens faguddannelse: web, foto, lyd.
samt avid-klipper med tv-dramaturgi og radiojournalistik

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.